Video: Rør på Den Gl. Lillebæltsbro får tjek

Indsendt af lja@tvis.net den 9. januar 2015, kl. 14:41
Kategori: 

TVIS foretager i disse dage vedligehold på transmissonsledning på den gamle Lillebæltsbro mellem Fredericia og Middelfart. Under vejbanen på vestsiden hænger de to fjernvarmerør, der forsyner Middelfarts boliger med fjernvarme.

En gang om året bliver rørene langs broen inspiceret for at se om, der er skader på plastkappen, der beskytter isoleringen. Der er fundet 14 steder, hvor kappen er skadet enten på grund af vejr og vind eller skader, der er opstået efter det arbejde, som ellers bliver lavet på broen.  

-Rørene ligger løst i nogle bæringer, så de kan bevæge sig, så bro og rør ikke er låst sammen. Der er dog et fixpunkt på den anden bropille fra Jyllandssiden, hvor rørene er låst fast til den gamle bro. Her kan rørene så give sig til hver side. Disse bæringer bliver også inspiceret for fejl ved samme gennemgang.  Det er mest ekstrudersvejsningerne, der  flækker. Det skyldes ikke, at de ikke er lavet godt nok, da man lagde ledningen  langs broen, men nærmere at solen er hård ved den sorte plastkappe, som kan blive helt op til 60 grader, når solen skinner på dem.  Nogle steder skal muffer skiftes, men de fleste steder bruger vi en plast-svejsemetode (ekstrudering), hvor vi skærer den gamle ekstrudering op og påsvejser ny, fortæller  vedligeholdstekniker, Gregers Hovgaard.

Den gamle Lillebæltsbro rejser sig 33 meter over Lillebælt og er i sin fulde længde lidt over en kilometer lang. Vedligeholdet foregår på motoriserede platforme, som kan bevæge sig langs rørene. En gang om året bliver rørene langs broen tjekket for at sikre forsyningens stabilitet.

Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at se indholdet