Varme og overskud

 

TVIS forsyner husstande, institutioner og virksomheder med fjernvarme, og det er kun muligt på grund af et fordelagtigt og effektivt samarbejde mellem Trekantområdets kommuner, varmeleverandørerne og fjernvarmeselskaberne. Samarbejdet er så effektivt, at der ikke har været et eneste tidspunkt, hvor borgerne har manglet varme, siden driften begyndte i 1986. 

TVIS arbejder konstant for at sikre den høje grad af forsyningssikkerhed, der gennem årene har været vores varemærke. Hvis varmeleverandørerne har et udfald eller planlægger vedligehold, så kan lokale reservekedler tage over. Vores rolle som transmissionsselskab betyder, at vi leverer varme til forbrugerne gennem lokale varmeselskaber. Det er altså ikke TVIS, der bestemmer, hvilken pris forbrugerne skal betale, men vores aftaler med varmeleverandørerne påvirker naturligvis det samlede prisniveau.

Forbrugerpriserne kan findes på fjernvarmeselskabernes hjemmeside

Fredericia Fjernvarme a.m.b.a 
Gauerslund Fjernvarme a.m.b.a.
Middelfart Fjernvarme a.m.b.a   
Mølholm Varmeværk   
TRE-FOR Varme A/S  
Vejle Fjernvarme a.m.b.a.

Varmeleverandører

Over de seneste 10 år stammer i gennemsnit 96 % af den varme, som TVIS leverer, fra SHELL-Raffinaderiet og Skærbækværket/DONG Energy i Fredericia. Derudover har affaldsselskabet, Energnist, i Kolding siden 2010 været en leverandør til fjernvarmen. Det er især i vintermånederne, at TVIS' samarbejde med varmeproducenterne bliver fremtrædende, som man kan se af lastfordelingen.