Silo sprængt væk ved Skærbækværket

Indsendt af lja@tvis.net den 9. februar 2015, kl. 9:05

 

Ombygningen af Skærbækværket er godt undervejs, og op til weekenden blev en af to siloer på byggeområdet fjernet ved hjælp af 3,5 kg sprængstof.

Fredericia Dagblad tog billeder af øjeblikket, som du kan se i videoen forneden. TVIS investerer 1,4 milliarder i ombygningen af Skærbækværket til biomasse for at sikre grøn, prisbillig og stabil fjernvarme til Trekantområdet.

Ombygningen er i sin spæde begyndelse, men forberedelserne har været længe undervejs blandt andet efter en periode med forhandlinger med DONG Energy, som ejer og driver Skærbækværket. Hele ombygningen koster 1,8 milliarder, og TVIS' investering på 80 procent giver retten til varmedelen fra produktionen.

De seneste beregninger viser, at det vil give en familie i et standardhus på 130 kvm en besparelse på 1200 kr om året til fjernvarme. TVIS' investering i Skærbækværket vil dermed være et væsentligt bidrag til grøn omstilling til færre penge for borgerne i Trekantområdet. Værket skal stå klar til levering senest januar 2018, men det forventes at være leveringsdygtigt i 2017.

Du er nødt til at acceptere marketing cookies for at se indholdet